Beeld2

Een waardige toekomst voor yezidi-vrouwen in Irak

Deze zomer is het vijf jaar geleden dat de yezidi-bevolking in Irak door IS-strijders werd overvallen. Dorpen waar yezidi’s woonden werden verwoest en duizenden mannen vermoord. Vrouwen en kinderen werden meegenomen, als slaaf verhandeld en ernstig misbruikt.

Het oorlogsgeweld in Irak is nu grotendeels gestopt. Maar de vrouwen die zijn bevrijd of ontsnapt aan hun ontvoerders zitten nog steeds in tijdelijke kampen in het noorden van het land. Terugkeer naar hun dorpen is niet mogelijk of onveilig. Deze yezidi-vrouwen zijn nu weliswaar veilig, maar hun leven lijkt stil te staan.

Traumatherapie

Met onze Iraakse partnerorganisatie EMMA helpen we een groep van ongeveer 600 vrouwen. Dankzij therapie vinden ze manieren om met hun trauma om te gaan en de blik voorzichtig weer op de toekomst te richten. Ook biedt EMMA lessen en workshops aan. Daarmee krijgen de vrouwen hun zelfvertrouwen terug en de kans om te werken aan een leven buiten het kamp.

Help yezidi-vrouwen

Met jouw steun kunnen we ons belangrijke werk in Irak voortzetten en er voor zorgen dat meer yezidi-vrouwen geholpen worden. Maak je dit mogelijk met een gift? Alvast bedankt!

Doneer nu

Vier vrouwen, vier verhalen

Loading...