Beeld2
Foto: Roy Beusker

Nationale Postcode Loterij

NPL logo 2013 RGB200De Nationale Postcode Loterij ondersteunt Nederlandse organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, natuur en milieu, ontwikkelingssamenwerking en sociale cohesie in Nederland. Van de opbrengst bij de loterij is 50% bestemd voor het goede doel.

Jaarlijkse bijdrage

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, maakt de Nationale Postcode Loterij jaarlijks bekend welk bedrag dankzij de 4 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen in Nederland. Dit afgelopen jaar werd er een recordbedrag van €341 miljoen EU uitgekeerd aan 110 goede doelen.

Sinds 2007 is Hivos beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. In 2012 verhoogde de Postcode Loterij haar structurele bijdrage aan Hivos tot een jaarlijks bedrag van 1,35 miljoen euro. Naast een jaarlijks vast bedrag, maakt de Nationale Postcode Loterij ook extra projecten mogelijk van Hivos partners in ontwikkelingslanden.

‘Alle ogen op de Amazone’ ontvangt 14,8 miljoen euro uit het Droomfonds

Op 6 februari werd bekend gemaakt dat Hivos samen met Greenpeace 14,8 miljoen euro heeft gekregen om gezamenlijk het project ‘Alle ogen op de Amazone’ te realiseren. Met een bijzondere coalitie van milieuorganisaties, mensenrechtenorganisaties en de belangrijkste koepelorganisatie van inheemse volkeren in de Amazone, wordt werk gemaakt van het stoppen van de ontbossing van de Amazone.

Snelle actie is nodig want in de Amazone worden mens en milieu verdrukt als nooit tevoren. De jacht op de laatste natuurlijke rijkdommen, zoals hout, olie, mineralen en edelmetalen, is een enorme bedreiging voor onze planeet. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de inheemse gemeenschappen die in de bossen leven cruciaal zijn voor de duurzame bescherming van het regenwoud. Maar deze groepen hebben vaak niet de middelen, kennis en contacten om voor hun rechten op te komen en hun leefomgeving effectief te beschermen. Het programma Alle ogen op de Amazone gaat daar nu verandering in brengen.

Foto: Roy Beusker

Dank aan alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij!

Wij zijn erg blij met deze blijk van waardering en bedanken alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij die dit mogelijk hebben gemaakt. Door de steun van de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij kan Hivos weer mooie projecten realiseren die bijdragen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Volg de Postcode Loterij op Facebook en Twitter en/ of ga naar www.postcodeloterij.nl