Hivos People Unlimited website

Nationale Postcode Loterij

Header image
Foto: Roy Beusker

De Nationale Postcode Loterij ondersteunt Nederlandse organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, natuur en milieu, ontwikkelingssamenwerking en sociale cohesie in Nederland. Van de opbrengst bij de loterij is tenminste 40% bestemd voor het goede doel.

Jaarlijkse bijdrage

Tijdens het Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij jaarlijks bekend welk bedrag dankzij de 3 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen in Nederland. Afgelopen jaar werd de recordopbrengst van ruim € 376 miljoen uitgekeerd aan 123 goede doelen.

Sinds 2007 steunt de Nationale Postcode Loterij ons werk. In 2012 verhoogde de Postcode Loterij haar structurele bijdrage aan Hivos tot een jaarlijks bedrag van € 1,35 miljoen. Naast dit vaste bedrag maakt de Nationale Postcode Loterij ook extra projecten van Hivos mogelijk.

Eenmalige extra bijdrage van  € 1 miljoen voor het Hivos Food & Lifestyle Fund

Een grote verrassing was de bekendmaking van een extra bijdrage voor het Hivos Food & Lifestyle Fund. Met dit fonds investeert Hivos in lokale bedrijven in zuidelijk Afrika die op een duurzame manier voedsel produceren voor de lokale markt. Hierdoor krijgen mensen daar toegang tot een gezond, gevarieerd dieet van lokale producten die geproduceerd worden met aandacht voor versterking van de biodiversiteit en landschapsherstel. Deze extra bijdrage zullen we gebruiken om het fonds te laten groeien zodat we nog meer kunnen investeren in een duurzaam voedselsysteem in zuidelijk Afrika.

‘Alle ogen op de Amazone’ ontvangt 14,8 miljoen uit het Droomfonds

In 2017 werd bekendgemaakt dat Hivos samen met Greenpeace € 14,8 miljoen heeft gekregen om gezamenlijk het project ‘Alle ogen op de Amazone’ te realiseren. Met een bijzondere coalitie van milieuorganisaties, mensenrechtenorganisaties en de belangrijkste koepelorganisatie van inheemse volkeren in de Amazone, werken wij hard om de rechten van de inheemse gemeenschappen te beschermen en de vernietiging van het Amazonewoud te stoppen.

Snelle actie is nodig want in de Amazone worden mens en milieu verdrukt als nooit tevoren. De jacht op natuurlijke rijkdommen, zoals hout, olie, mineralen en edelmetalen, is een enorme bedreiging voor onze planeet. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat de inheemse gemeenschappen die in de bossen leven cruciaal zijn voor de duurzame bescherming van het regenwoud. Maar deze groepen hebben vaak niet de middelen, kennis en contacten om voor hun rechten op te komen en hun leefomgeving effectief te beschermen. Het programma Alle ogen op de Amazone brengt daar verandering in.

Dank aan alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij!

Wij zijn erg blij met deze blijk van waardering en bedanken alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij die dit mogelijk hebben gemaakt. Door jullie steun kan Hivos weer mooie projecten realiseren die bijdragen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Volg de Postcode Loterij op Facebook en Twitter en/ of ga naar www.postcodeloterij.nl