Hivos People Unlimited website

Wij zijn Hivos

Hivos wordt bestuurd door de Executive Board, bestaande uit Executive Director Edwin Huizing en Chief Operations Officer Michel Farkas. Het managementteam bestaat uit de programmadirecteuren Open Society en Green Society, de vijf directeuren van onze regionale hoofdkantoren en een aantal andere managementfuncties.

Will Janssen is directeur Open Society. Carol Gribnau is directeur Green Society. De vijf regiodirecteuren zijn Mendi Njonjo (Oost-Afrika), Tanja Lubbers (Zuidelijk Afrika), Biranchi Upadhyaya (Zuidoost-Azië), Myrtille Danse (Latijns-Amerika) en Tini van Goor (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

De overige managementfuncties op het hoofdkantoor in Den Haag worden vervuld door Mirna Hovius (Manager Strategie, Communicatie & Innovatie), Jos Sweers (Finance, Support & Control Manager a.i.) en Sandra Liefhebber (Strategic HR Manager).

Dicht bij het vuur

Om onze strategie beter uit te kunnen voeren, nam Hivos in de jaren 80 als een van de eerste Nederlandse ngo’s een baanbrekend besluit: we openden regionale kantoren in bijvoorbeeld Zimbabwe (1988) en Costa Rica (1994). Die beslissing bleek cruciaal in de ontwikkeling van ons werk. Ook toen waren we namelijk op zoek naar innovatieve ideeën. We namen dan ook heel bewust het risico om samen te werken met nieuwe en onbekende organisaties. Om die te vinden, waren we afhankelijk van mensen ter plekke. Zij kenden hun regio het best, konden op zoek gaan naar de juiste partners en waren in staat onze projecten veel beter te begeleiden.

Tot op de dag van vandaag worden onze meeste programma’s uitgevoerd door de regionale Hivos-hubs in Latijns-Amerika, Oost-Afrika, Zuidelijk Afrika en Zuidoost-Azië. De hub MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika) is vanwege veiligheidsredenen nog steeds in Den Haag gevestigd, maar we zijn bezig deze hub naar Libanon over te brengen. Daarnaast hebben we in acht landen kleinere kantoren.

Op dit moment werkt een derde van de Hivos-medewerkers op het hoofdkantoor in Den Haag. Twee derde is dus werkzaam op de regionale en landelijke kantoren. Onze mensen daar zijn voornamelijk niet-Nederlands en bekleden ook managementposities, waaronder die van Regional Director.

HOOFDKANTOOR

REGIONALE HUBS

LANDEN -EN PROJECTKANTOREN

WAAR WE ACTIEF ZIJN