Hivos- People Unlimited website

Onze organisatie

Header image

Hivos wordt bestuurd door de Executive Board, bestaande uit Executive Director Edwin Huizing en Chief Operations Officer Michel Farkas. Het managementteam bestaat uit de hoofden van de afdelingen Strategie & Impact en Business Development, de vier directeuren van onze regionale hoofdkantoren en een aantal andere managementfuncties.

De Strategie & Impact afdeling wordt geleid door Biranchi Upadhyaya. Will Janssen is het hoofd van Business Development. De vier regiodirecteuren zijn Mendi Njonjo (Oost-Afrika), Tanja Lubbers (Latijns-Amerika), Kennedy Mugochi (Zuidelijk Afrika) en Sarah Saleh (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

Dicht bij het vuur

Om onze strategie beter uit te kunnen voeren, nam Hivos in de jaren 80 als een van de eerste Nederlandse ngo’s een baanbrekend besluit: we openden regionale kantoren in bijvoorbeeld Zimbabwe (1988) en Costa Rica (1994). Die beslissing bleek cruciaal in de ontwikkeling van ons werk. Ook toen waren we namelijk op zoek naar innovatieve ideeën. We namen dan ook heel bewust het risico om samen te werken met nieuwe en onbekende organisaties. Om die te vinden, waren we afhankelijk van mensen ter plekke. Zij kenden hun regio het best, konden op zoek gaan naar de juiste partners en waren in staat onze projecten veel beter te begeleiden.

Tot op de dag van vandaag worden onze meeste programma’s uitgevoerd door de regionale Hivos-hubs in Latijns-Amerika, Oost-Afrika, Zuidelijk Afrika en MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Daarnaast hebben we in acht landen kleinere kantoren. Hivos draagt het werk in Zuidoost-Azië over aan de lokale NGO in oprichting, de Yayasan Hivos in Indonesia

Op dit moment werkt een derde van de Hivos-medewerkers op het hoofdkantoor in Den Haag. Twee derde is dus werkzaam op de regionale en landelijke kantoren. Onze mensen daar zijn voornamelijk niet-Nederlands en bekleden ook managementposities, waaronder die van Regional Director.

HOOFDKANTOOR

REGIONALE HUBS

LANDEN -EN PROJECTKANTOREN

WAAR WE ACTIEF ZIJN