Wij werken aan een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en daarom strijdt Hivos tegen discriminatie en onderdrukking van transgender personen. We steunen moedige mensen en organisaties die voorop gaan in de strijd voor meer acceptatie en transrechten.

Vechten voor de positie van transgender personen  

Over de hele wereld hebben trans mensen te maken met onbegrip. Vaak leidt dat tot uitsluiting, stigmatisering en zelfs geweld. Met ons werk proberen we dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door samen te werken onverwachte bondgenoten, zoals politici en bedrijven. We willen gender en identiteit bespreekbaar maken. Zo hebben we de documentaire m/f/x mogelijk gemaakt. Door m/f/x overal ter wereld te laten zien, dragen we bij aan openheid en inclusiviteit.

Juridische erkenning van transrechten

Maatschappelijke en juridische erkenning is voor veel transgender mensen niet vanzelfsprekend. Daarom hebben we met steun van onze donateurs een kliniek geopend op de Filipijnen waar trans vrouwen op een veilige manier goede zorg krijgen. Ook werken we samen met organisaties die opkomen voor de rechtspositie van transgender personen. Want, waarom zou je alleen een m of een v in je paspoort mogen hebben? We zijn er trots op dat we in Bolivia al meer dan negentig transgender mensen hebben geholpen om het traject voor identiteitswijziging te starten. Samen met onze partners over de hele wereld blijven we strijden voor transrechten.

Hivos staat voor de belangen van transgender mensen. We ondersteunen hen in het proces van identiteitsverandering, zodat zij kunnen leven zoals zij dat willen.

Claudia Cardazo, directeur van Hivos in Bolivia