In de afgelopen vijf jaar hebben we in Afrika en Azië bijna 5.000 vrouwelijke ondernemers geholpen. Met hun duurzame ondernemingen werken ze aan een betere toekomst voor hun gezin, hun gemeenschap én het klimaat. Maar dat komt door de coronapandemie allemaal in gevaar. Met jouw hulp helpen we hen deze crisis door te komen.

Duizenden vrouwen die een gezond en duurzaam bedrijf hadden, dreigen nu alles kwijt te raken. Zij zagen hun verkoop instorten en omzet drastisch teruglopen. Bij gebrek aan sociale zekerheid staat hun inkomen en het voortbestaan van hun bedrijven op het spel.

Zo helpen we

Voor hen hebben we het Hivos Solidariteitsfonds opgericht. Daarmee compenseren we voor een deel het verlies aan inkomen. Het gaat dan om bedragen van enkele tientjes tot een paar honderd euro. Voor ons misschien een relatief klein bedrag, maar voor deze ondernemers een wereld van verschil.

Daarnaast helpen we hen hun bedrijf aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Bijvoorbeeld door de aanschaf van een smartphone waarmee ze gemakkelijk in contact kunnen blijven met klanten en leveranciers. Zo kunnen ze zo snel mogelijk weer volop van start.

Waarom steun aan deze vrouwen belangrijk is

Zij hebben het aangedurfd een bedrijf te starten in landen waar de kloof tussen mannen en vrouwen enorm is. Door het heft in eigen hand te nemen, doorbreken zij ongelijkheid en zijn ze een voorbeeld voor vrouwen en meisjes in hun omgeving. En omdat ze duurzame-energieproducten verkopen, dragen ze bovendien bij aan een schonere wereld.

Doe je met ons mee?

Deze vrouwen zijn onmisbaar in de strijd tegen genderongelijkheid én klimaatverandering. Zij verdienen het om nu geholpen te worden. Met een donatie van 50 euro help je al een vrouw een maand door te komen. Kunnen ze op jouw steun rekenen?

Hivos helpt met het ENERGIA-programma bijna 5.000 vrouwelijke ondernemers. Daarbij werken we samen met onze lokale partners Practical Action, CRT-Nepal, Energy 4 Impact en Solar Sister.