Layla vraagt je aandacht voor yezidi-vrouwen in Irak

In haar boek ‘Layla and the nights of pain’ vertelt Layla openlijk over de bijna drie jaar dat ze gevangen werd gehouden door Islamitische Staat. Over de vernederingen, het misbruik en hoe ze acht keer is doorverkocht.

Met haar verhaal vraagt ze wereldwijd aandacht voor de yezidi-vrouwen in Irak. Velen van hen zijn inmiddels ontsnapt aan IS, maar zitten nog steeds vast in vluchtelingenkampen in Noord-Irak. Hun leven lijkt uitzichtloos en zij verdienen onze steun!

Een nieuw bestaan

Hivos werkt samen met EMMA, een lokale organisatie die yezidi-vrouwen zoals Layla opvangt. De vrouwen krijgen hulp bij het omgaan met hun trauma’s en voorzichtig wordt geprobeerd hun blik weer op de toekomst te richten. EMMA geeft ook workshops en trainingen, bijvoorbeeld in fotografie en theater. Zo kunnen de vrouwen hun gedachten verzetten en zelfvertrouwen terugvinden. Belangrijke stappen richting een nieuw bestaan.

Hulp blijft hard nodig

Onze hulp blijft hard nodig. Ook al zijn veel yezidi-vrouwen bevrijd van hun ontvoerders, hun strijd voor de opbouw van een nieuw leven is pas net begonnen.

Maak jij ons werk mogelijk met een gift? Alvast bedankt!