Zoomaal voor vrouwelijke pioniers

23 april, 2014

Hivos en Zoomal hebben de competitie opgezet uit erkenning voor de baanbrekende rol van vrouwen in de Arabische wereld. Deze wedstrijd geeft ondernemende vrouwen in de regio een extra kans om hun droomprojecten waar te maken. Hivos stelt voor de competitie 20.000 dollar beschikbaar. De inzendingen die in aanmerking komen voor de ‘Hivos-verdubbelaar’ vind je hier.

Zoomaal is het eerste Arabische crowdfunding platform waar onafhankelijke start-ups financiering kunnen vinden voor hun projecten. Abdallah Absi is de drijvende kracht achter de Arabische variant van Kickstarter. Als ‘social entrepeneur’ heeft Absi verschillende projecten op zijn naam staan, maar ook ervaren dat initiatieven niet van de grond komen als toegang tot financiering ontbreekt. Met Zoomaal wil hij een nieuwe generatie Arabische ondernemers ondersteunen.

Wil jij ook een pionier op weg helpen? Ga dan gauw naar de overzichtspagina van de Women Pioneers Challenge, en steun het project dat jou aanspreekt.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer