Zoomaal: crowdfunden op zijn Arabisch

4 juli, 2013

Zoomaal is een pan-Arabische initiatief dat wordt ondersteund door vier grote investeerders uit de regio: Middle East Venture Partners, Wamda, N2V en Sawari Ventures. Het biedt Arabische ondernemers een podium om financiering en steun van het publiek te vinden voor hun projecten.
 

Nieuwe generatieAbdallah Absi is de drijvende kracht achter de Arabische variant van Kickstarter. Als ‘social entrepeneur’ heeft Absi verschillende projecten op zijn naam staan, maar ook ervaren dat initiatieven niet van de grond komen als toegang tot financiering ontbreekt. Met Zoomaal wil hij een nieuwe generatie Arabische ondernemers ondersteunen. Absi is voorzitter van de ondernemersclub in Libanon en won als sociaal ondernemer verschillende prijzen.

Creativity CompetionHivos steunt Zoomaal omdat het innovatieve culturele projecten toegang geeft tot financiering waar deze gewoonlijk haast onmogelijk te vinden is. Op het platform zal de Hivos’ Creativity Competition van start gaan. Een wedstrijd voor het meest innovatieve project met de grootste mogelijke sociale impact in het Midden-Oosten.

Zoomal wordt door Hivos ondersteund vanuit het West Azië programma van Hivos. Dit programma wil in de Arabische regio ruimte creëren voor kritische reflectie en dialoog. Het wil culturele uitwisseling bevorderen tussen verschillende gemeenschappen. Crowdfunding is een middel om capaciteit te versterken van de onafhankelijke kunst- en cultuursector in West Azië.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer