Zoomaal: crowdfunden op zijn Arabisch

4 juli, 2013

Zoomaal is een pan-Arabische initiatief dat wordt ondersteund door vier grote investeerders uit de regio: Middle East Venture Partners, Wamda, N2V en Sawari Ventures. Het biedt Arabische ondernemers een podium om financiering en steun van het publiek te vinden voor hun projecten.
 

Nieuwe generatieAbdallah Absi is de drijvende kracht achter de Arabische variant van Kickstarter. Als ‘social entrepeneur’ heeft Absi verschillende projecten op zijn naam staan, maar ook ervaren dat initiatieven niet van de grond komen als toegang tot financiering ontbreekt. Met Zoomaal wil hij een nieuwe generatie Arabische ondernemers ondersteunen. Absi is voorzitter van de ondernemersclub in Libanon en won als sociaal ondernemer verschillende prijzen.

Creativity CompetionHivos steunt Zoomaal omdat het innovatieve culturele projecten toegang geeft tot financiering waar deze gewoonlijk haast onmogelijk te vinden is. Op het platform zal de Hivos’ Creativity Competition van start gaan. Een wedstrijd voor het meest innovatieve project met de grootste mogelijke sociale impact in het Midden-Oosten.

Zoomal wordt door Hivos ondersteund vanuit het West Azië programma van Hivos. Dit programma wil in de Arabische regio ruimte creëren voor kritische reflectie en dialoog. Het wil culturele uitwisseling bevorderen tussen verschillende gemeenschappen. Crowdfunding is een middel om capaciteit te versterken van de onafhankelijke kunst- en cultuursector in West Azië.

Lees ook