Zes Afghaanse medewerkers ACTED gedood in Afghanistan

3 december, 2013

De precieze omstandigheden waaronder de aanslag is gepleegd, zijn nog niet duidelijk maar worden onderzocht. Onze gedachten gaan uit naar de families van de vermoorde en gewond geraakte ACTED medewerkers. Ook wenst Hivos de hulporganisatie sterkte met de voortzetting van hun moeilijke missie in Afghanistan.

Hivos en ACTED werken samen binnen de Alliance2015, een Europees strategisch samenwerkingsverband, dat zich richt op zowel de afstemming van de activiteiten in Europa als op samenwerking in ontwikkelingslanden. In Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn de lidorganisaties actief op het gebied van structurele maar ook humanitaire hulp.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer