Beeld2
Foto: Sven Torfinn

Hivos op World Food Day

Op 13 oktober vindt World Food Day plaats in Den Bosch: hét evenement waar je alles te weten komt over voedsel. Ook Hivos doet weer mee dit jaar.

We organiseren een programma dat geheel in het teken staat van het verduurzamen van het voedselsysteem in Oost-Afrika. Voor onze donateurs organiseren we een heerlijke en verantwoorde brunch waarbij we iets vertellen en laten zien over ons werk voor open source zaaigoed. Daarna is iedereen van harte welkom bij onze talkshow The True Costs of Food. Daarin gaan we in gesprek met een expert uit Zambia over de gevolgen van het eenzijdige landbouwbeleid in het land.

Deelname

Wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan via onderstaande button. De deelnamekosten bedragen vijf euro en zijn inclusief brunch, deelname aan de talkshow en toegang tot World Food Day. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de brunch (max. twee per persoon), dus wees er op tijd bij om verzekerd te zijn van een plek.

Eventbrite - World Food Day voor Hivos-donateurs

Ons programma op 13 oktober begint om 10.30 uur en eindigt om 14.00 uur en vindt plaats aan de Tramkade in Den Bosch. Na afloop is er ruimte om de andere onderdelen en activiteiten van World Food Day te bezoeken. Kijk op de website van World Food Day voor meer informatie.

Talkshow: The True Costs of Food

Geen plekje kunnen bemachtigen voor onze brunch? Niet getreurd: World Food Day en onze talkshow zijn voor iedereen te bezoeken. Meld je wel even aan via de website.

In de talkshow The True Costs of Food gaan we op zoek naar de werkelijke kosten achter Zambiaanse mais. Mais is het belangrijkste en meest verbouwde gewas in het land. Collega en expert William Chilufya uit Zambia en Tobias Bandel van Soil & More International laten ons zien dat een nieuwe prijsberekening kan bijdragen aan het verbeteren van de sociaal-economische positie van Zambiaanse boeren, de kwaliteit van de bodem en de ontwikkeling van het land. Ook te gast is Danielle Nierenberg, directeur van de Food Tank en adviseur bij de Verenigde Naties. De talkshow wordt gehost door Marieke Eyskoot.

Het WerkWarenHuis

Onze biologische brunch vindt plaats in het WerkWarenHuis, de thuisbasis van Social label: een stichting met een sociale missie. Social Label werkt samen met diverse ontwerpers en werkplaatsen in Nederland om via design en communicatie mooi werk en waardering te creëren voor mensen aan de zijlijn. Zie voor meer informatie www.sociallabel.nl.