Word Internationaal Goede Doelen Ambassadeur

18 januari, 2011

Tot en met 6 maart kunnen geïnteresseerden alleen of als duo solliciteren op deze functie. Dit kan door een profiel aan te maken op de website www.internationaalambassadeur.nl. Daarna is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven van vrienden, familie en kennissen, bijvoorbeeld door social media kanalen, zoals Facebook en Twitter, in te zetten.

Sollicitatieprocedure
De vijf (teams van) kandidaten met de meeste stemmen gaan automatisch door naar de selectieprocedure. Daarnaast selecteert de Postcode Loterij vijf andere (teams van) kandidaten. De geselecteerde tien (teams van) kandidaten voeren in de selectieronde diverse sollicitatiegesprekken en vervullen opdrachten bij goededoelenorganisaties in Nederland. Op 31 maart is bekend welke twee personen de baan krijgen. Geïnteresseerden die zich individueel opgeven, koppelt de Postcode Loterij aan een andere kandidaat wanneer zij de functie krijgen. Een jury bepaalt welke twee mensen samen op reis gaan. In deze jury zitten onder andere Marieke van Schaik (Managing Director, Postcode Loterij) en Tineke Ceelen (Directeur, Stichting Vluchteling).

Wereldreis langs goede doelen
Na een inwerktraject in Nederland begint de reis op 1 juni en eindigt op 30 november. Gedurende deze periode bezoekt het duo ongeveer tien goededoelenprojecten in verschillende werelddelen. De Goede Doelen Ambassadeurs gaan naar projecten van onder andere Stichting Vluchteling, SOS Kinderdorpen, Greenpeace, Stichting Doen, Wereld Natuur Fonds en Plan Nederland en reizen daarvoor naar Thailand, Brazilië, Zuid-Afrika, Ghana, Bulgarije en het Caribische gebied. Gedurende de reis draagt het duo ter plekke een steentje bij en doen zij verslag van hun reiservaringen via de website www.internationaalambassadeur.nl

50 procent van loterijopbrengsten naar goede doelen
Van de loterijopbrengsten van de Postcode Loterij gaat 50% rechtstreeks naar 75 goededoelenorganisaties. Op deze manier doneren de 2,5 miljoen Nederlanders, die meespelen met de loterij, aan goede doelen binnen de werkterreinen natuurbescherming, mensenrechten en armoedebestrijding. In 2010 keerde de Postcode Loterij een bedrag van 256 miljoen euro uit aan goededoelenorganisaties in binnen- en buitenland. Om te laten zien wat er met dat geld gebeurt, geeft de Postcode Loterij twee mensen deze bijzondere kans om als Internationaal Goede Doelen Ambassadeur aan de slag te gaan.

Bekijk hier het campagnespotje:

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer