Winnaars Hivos Tiger Awards 2014

3 februari, 2014

Vijftien eerste of tweede speelfilms van getalenteerde filmmakers van over de hele wereld dongen mee naar drie gelijkwaardige Hivos Tiger Awards. Niet de gevestigde namen, maar juist aanstormend talent krijgt hiermee de kans om te schitteren op het wereldpodium. De volgende drie films gingen er aan het eind van het filmfestival met de prijs vandoor: Anatomy of a Paper Clip van Ikeda Akira (Japan), Han Gong-Ju van Lee Su-Jin (Zuid-Korea) Something Must Break van Ester Martin Bergsmark (Zweden).

JuryDe jury bestond uit vooraanstaand filmmaker Elia Suleiman, Nederlands regisseur Nanouk Leopold, de Indonesische regisseur en voormalig Tiger Award-kandidaat Edwin, BAFICI-programmeur en filmproducente uit Argentinië Violeta Bava en de Japanse actrice en producente Kiki Sugino.
 
Inspiring PeopleHivos en IFFR willen dat onafhankelijke filmmakers een stem krijgen. Om ons te inspireren; om grenzen te verleggen. Hun werk kan samenlevingen openbreken, zodat gedachten en creativiteit meer ruimte krijgen.

 

Change starts with inspiring people. from Hivos on Vimeo.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer