Winnaars Hivos Tiger Awards 2014

3 februari, 2014

Vijftien eerste of tweede speelfilms van getalenteerde filmmakers van over de hele wereld dongen mee naar drie gelijkwaardige Hivos Tiger Awards. Niet de gevestigde namen, maar juist aanstormend talent krijgt hiermee de kans om te schitteren op het wereldpodium. De volgende drie films gingen er aan het eind van het filmfestival met de prijs vandoor: Anatomy of a Paper Clip van Ikeda Akira (Japan), Han Gong-Ju van Lee Su-Jin (Zuid-Korea) Something Must Break van Ester Martin Bergsmark (Zweden).

JuryDe jury bestond uit vooraanstaand filmmaker Elia Suleiman, Nederlands regisseur Nanouk Leopold, de Indonesische regisseur en voormalig Tiger Award-kandidaat Edwin, BAFICI-programmeur en filmproducente uit Argentinië Violeta Bava en de Japanse actrice en producente Kiki Sugino.
 
Inspiring PeopleHivos en IFFR willen dat onafhankelijke filmmakers een stem krijgen. Om ons te inspireren; om grenzen te verleggen. Hun werk kan samenlevingen openbreken, zodat gedachten en creativiteit meer ruimte krijgen.

 

Change starts with inspiring people. from Hivos on Vimeo.

Lees ook