Winnaar fotowedstrijd op Sumba

10 oktober, 2011

Blog Edwin van Unen "Prachtig ! Een prijs winnen is leuk maar dan ook nog je steentje bijdragen aan een goed doel, dat is waar het eigenlijk om gaat en waar het voor mij in het leven om gaat, iets kunnen betekenen voor een ander…"

De fotowedstrijd is een initiatief van OnzeWereld, tijdschrift voor wereldburgers, Columbus Magazine en Hivos. Beide media en Hivos sloegen de handen ineen met deze fotowedstrijd en de prijs: mooie beelden uit Sumba, het Iconic Island waar Hivos samen met lokale partners werkt aan een 100% duurzame energievoorziening.

Unaniem Uit ongeveer 2000 inzendingen koos de jury dit winnende beeld omdat het ‘energie’ zo pakkend weergaf. De jury was unaniem over de zeggingskracht. "Een prachtige foto, technisch heel goed, die symboliseert dat klimaat, energie en mensen hand in hand gaan”, aldus algemeen directeur van Hivos Manuela Monteiro namens de jury.

Fotoreportage De reportage die de winnaar van de fotowedstrijd maakt op Sumba wordt gepubliceerd in onze Wereld en Columbus Magazine. 

 

Foto copyrights Edwin van Unen

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer