Winnaar fotowedstrijd op Sumba

10 oktober, 2011

Blog Edwin van Unen "Prachtig ! Een prijs winnen is leuk maar dan ook nog je steentje bijdragen aan een goed doel, dat is waar het eigenlijk om gaat en waar het voor mij in het leven om gaat, iets kunnen betekenen voor een ander…"

De fotowedstrijd is een initiatief van OnzeWereld, tijdschrift voor wereldburgers, Columbus Magazine en Hivos. Beide media en Hivos sloegen de handen ineen met deze fotowedstrijd en de prijs: mooie beelden uit Sumba, het Iconic Island waar Hivos samen met lokale partners werkt aan een 100% duurzame energievoorziening.

Unaniem Uit ongeveer 2000 inzendingen koos de jury dit winnende beeld omdat het ‘energie’ zo pakkend weergaf. De jury was unaniem over de zeggingskracht. "Een prachtige foto, technisch heel goed, die symboliseert dat klimaat, energie en mensen hand in hand gaan”, aldus algemeen directeur van Hivos Manuela Monteiro namens de jury.

Fotoreportage De reportage die de winnaar van de fotowedstrijd maakt op Sumba wordt gepubliceerd in onze Wereld en Columbus Magazine. 

 

Foto copyrights Edwin van Unen

Lees ook