Win kaartjes voor het Latin American Film Festival

13 april, 2012

La Noche de Hivos Het LAFF presenteert jaarlijks ruim zestig van de beste en meest opmerkelijke Latijns-Amerikaanse films en documentaires van het afgelopen jaar. Samen met dit festival heeft Hivos een aantal films geselecteerd voor La Noche de Hivos, donderdagavond 19 april.

We trappen de avond af met een aantal korte films die financiële ondersteuning kregen van Cinergia – een Latijns-Amerikaans filmfonds en één van onze cultuurpartners.Hierna volgt de vertoning van Los Viejos (Bolivia). Een cinematografisch sterke film over Toño die na tien jaar weer terugkeert naar Bolivia. In de tussentijd is er veel veranderd en hij wordt niet alleen geconfronteerd met het verleden maar ook met zichzelf. De tweede film tijdens La noche de Hivos is Fe uit Guatamala, weer mede mogelijk gemaakt door Cinergia. Over een priester die wordt gedwongen zijn missie te herzien. De jonge crimineel Beto zit terecht of onterecht in de gevangenis voor  de moord op een dertienjarig meisje. Priester Arturo vindt dat Beto een  tweede kans verdient en neemt de jongen in huis en introduceert hem in  de kerk. Is Beto echt zo onschuldig? Arturo is hiervan overtuigd, totdat  zijn eigen dochter verdwijnt. Na de vertoningen uiteraard Q&A’s.

La Noche de Hivos is een mooie manier om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met belangrijke cultuurpartners en hun werk te laten zien. En een kans voor filmmakers uit Latijns-Amerika een voet tussen de deur te krijgen bij het professionele filmcircuit.

 

 Win kaartjes voor La Noche de Hivos.
Mail voor 17 april je naam naar webredactie[at]hivos.nl onder vermelding van La Noche de Hivos

 

LAFF 2012: Focus op Colombia Het Latin American Film Festival (LAFF) focust in 2012 op Colombia. De nieuwe lichting Colombiaanse filmmakers laat een totaal ander beeld zien van Colombia dan het bekende plaatje van drugs en geweld. Met subtiele verhalen uit het dagelijkse leven van gewone Colombianen signaleert het LAFF een sterke opkomst van de Colombiaanse cinema. Door nieuwe wetgeving om de filmindustrie te promoten worden er steeds meer, en kwalitatief steeds betere films gemaakt. Op festivals zijn vaker Colombiaanse films te zien, die ook in de prijzen vallen. Een nieuwe generatie filmmakers die opgeleid is in Colombia, Europa en de Verenigde Staten staat op. Het LAFF vertoont het beste uit de hedendaagse Colombiaanse cinema.

Latin America Festival | Woensdag 18 t/m vrijdag 27 april 2012 | Louis Hartlooper Complex | Utrecht

Lees ook