Win kaarten voor het Movies that Matter Festival

15 februari, 2011

Het Movies that Matter Festival vertoont zoals ieder jaar, met steun van Hivos, speelfilms en documentaires die er op het gebied van mensenrechten toe doen: films die ogen openen. Op het festival is veel ruimte voor verdieping en debat. Ook de voorproefjes van het festival worden afgesloten met een verdiepingsprogramma. Wil je meer weten over het festival? Kijk dan op de festivalwebsite.

Winnen
Heb je de festivalsite doorgespit en heb je een film gevonden die je graag zou willen zien? Laat Hivos dan weten welke film je hebt gekozen en waarom je juist die graag zou zien. Stuur je antwoord voor 8 maart naar webredactie@hivos.nl o.v.v Movies that Matter. Onder de inzenders worden 3 keer 2 vrijkaarten verloot. Vergeet niet je adresgegevens mee te sturen!

Illégal
Voor iedereen die niet kan wachten tot eind maart zijn er voorproefjes van het festival. De bekroonde speelfilm Illégal, over het Belgische asielbeleid en de moeizame strijd voor een thuis, is een van die previews. Deze film van Olivier Masset-Depasse uit 2009 handelt over de in België wonende, Russische Tania. Als zij na een lange dag thuiskomt, vindt ze bij de post een bevel tot uitzetting. Haar besluit staat vast: zij en haar zoontje blijven in België. Met een strijkijzer bewerkt ze haar vingers. Weg vingerafdrukken, weg identiteit. Op Ivans dertiende verjaardag wordt Tania echter opgepakt en in een gesloten detentiecentrum gezet. Haar zoon blijft achter bij een vriendin. Door haar identiteit verborgen te houden, hoopt Tania vrij te komen. Ze staat echter volkomen machteloos wanneer de Russische maffia haar zoontje bedreigt en uitzetting haar boven het hoofd hangt.

Illégal won de SACD prijs op het Filmfestival van Cannes 2010 en behoorde tot de top 10 van publieksfavorieten van het International Filmfestival Rotterdam 2011. Kijk voor vertoningen bij jou in de buurt op de website van Movies that Matter.

.

Lees ook