Win kaarten voor het Latin American Film Festival

4 mei, 2011

De films Women’s Perspectives, Distancia en La Yuma vertellen het verhaal van Hivos partners in Latijns-Amerika. Deze films zijn mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Hivos-partners COMPA en Cinergia, een belangrijk filmfonds in Centraal-Amerika. 

WinnenWil jij twee vrijkaartjes voor één van de drie films winnen? Stuur dan voor maandag 9 mei 12:00 een mailtje waarin je aangeeft welke film jij graag zou willen zien naar aanmelden@hivos.nl onder vermelding van La noche de Hivos. Vergeet niet je naam en adres te vermelden!  

ProgrammaLa noche de Hivos vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex op het Ledig Erf in Utrecht. Als eerste wordt Women’s Perspectives vertoond (18:30), daarna Distancia (20:15) en als afsluiter La Yuma (22:00). Lees hieronder meer over de films en bekijk de trailers!

Women’s PerspectivesWorkshopfilms van jonge vrouwen uit de Andes. Het project CineCita reisde afgelopen maanden door Ecuador, Peru en Bolivia om vrouwen op het platteland de mogelijkheid te bieden zelf een korte documentaire te realiseren. Van de ideevinding tot en met de technische opnames zijn deze films uitsluitend door de jonge vrouwen zelf gemaakt. De documentaires met zeer uiteenlopende thema’s vormen een interessant tijdsdocument vanuit het perspectief van jonge vrouwen uit de Andes.

 

La YumaDe eerste speelfilm uit Nicaragua in twintig jaar gaat over het leven van een jonge vrouw met een sterke wilskracht. De grootste droom van de achttienjarige Yuma is te schitteren in de boksring. In het boksen kan ze al haar agressie kwijt over haar leven in de sloppenwijken van Managua, haar liefdeloze familie en haar vrienden die met kleine criminaliteit hun leven vergooien. Dan ontmoet ze de journalistiekstudent Ernesto. Tussen hen bloeit de liefde op, maar Yuma’s ex-vriendje wordt jaloers.

 

DistanciaTomás Choc is twee dagen en 150 kilometer verwijderd van de hereniging met Lucía, zijn enige dochter, die twintig jaar eerder op driejarige leeftijd werd ontvoerd door het leger tijdens de Guatemalteekse burgeroorlog. Ondanks de pijn van haar afwezigheid heeft Tomás een logboek bijgehouden van zijn strijd om de herinnering aan haar levend te houden. Hij hoopt het boek ooit aan zijn dochter te kunnen geven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees ook