Win kaarten voor Beeld voor Beeld festival

27 mei, 2009

 

De films die op het festival worden vertoond, hebben met elkaar gemeen dat de makers langdurig in de gefilmde omgeving hebben doorgebracht. Via hun ogen leert de kijker de leefwereld van de hoofdpersonen ‘van binnenuit’ kennen. Voor het programma van Metropolis TV selecteerde China-correspondent Bas Roeterink zes bijdragen die hij recentelijk maakte. Ze geven een breed beeld van smeltkroes Sjanghai. Samen vormen de korte documentaires een blik van binnenuit op een samenleving die in hoog tempo verandert. Roeterink is zelf aanwezig om toelichting te geven op zijn werk.

 

Hivos geeft vijf kaarten weg voor de Metropolis middag. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar metropolis@vpro.nl, onder vermelding van ‘ kaart Hivos’.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer