Win het boek Een wereld voor kinderen – Opgroeien zonder kinderarbeid

18 november, 2009

In negen landen op drie continenten zag Peter de Ruiter wat kinderarbeid is, hoe het ontstaat en waarom. Hij noteerde de drogredenen om kinderen te laten werken en fotografeerde het onrecht waaraan ze worden blootgesteld. Maar hij toont ook oplossingen; hoe kinderarbeid kan worden voorkomen en hoe voormalige kindarbeiders weer de kansen krijgen die ze

218 miljoen kindarbeiders
Belangrijk, want er zijn 218 miljoen kinderen wereldwijd die werken en dat komt neer op één op zeven kinderen. Daarbij komen op jaarbasis 22.000 kinderen om het leven bij werkgerelateerde ongelukken. Daarbij gaan de kinderen niet naar school. Dat houdt in kinderarbeid in strijd is met het recht op onderwijs. Onaanvaardbaar, want volgens het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind hebben alle kinderen recht op onderwijs!

Onderwijs
Armoede is niet de enige reden waarom kinderen werken. Kinderarbeid wordt ook versterkt door tradities en onwetendheid van ouders. Zij weten niet dat juist onderwijs zorgt voor een betere toekomst. Voor hun kinderen, maar ook voor henzelf. Want scholing zorgt ervoor dat kinderen straks meer kansen en mogelijkheden hebben om geld te verdienen. Maar ook ouders worden er beter van! Als (goedkope) kinderarbeid uitgebannen wordt, hebben volwassenen meer kans op werk én een hoger loon.

Boek winnen?
Ook nieuwsgierig naar het boek van Peter de Ruiter? Stuur dan een mailtje onder vermelding van ‘prijsvraag‘ met je naam, adres, postcode en woonplaats naar webredactie@hivos.nl. De eerste vijf inzendingen krijgen het boek thuis gestuurd.

Meer weten over wat jij kunt doen tegen kinderarbeid? Ga dan naar stopkinderarbeid

Ook de campagne Stop Kinderarbeid vecht tegen kinderarbeid. Lees hier verder

Lees ook