Win 52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen

3 december, 2009

Tips
In dit boekje staan 52 eenvoudige dingen die je kunt doen om armoede de wereld uit te helpen. Gewoon in je dagelijkse leven, op je eigen manier. Wat dacht je van tip 28; eet ijs tegen armoede of kijk in Tip 46 hoe jij eerlijk katoen kunt kopen. Want ieder stapje in de goede richting, hoe klein ook, helpt om de wereld om mooier te maken. Met kleine stapjes van veel mensen kunnen we immers grote sprongen maken.

EEN
Het boek en de site worden gemaakt door Brighter World in samenwerking met EEN. De meeropbrengst van dit boek is bestemd voor EEN. Dit is het initiatief van zestig maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties. EEN is Nederlands, maar maakt deel uit van een wereldwijde beweging tegen armoede, met onder meer in de Verenigde Staten ONE, in Engeland Make Poverty History en in India Wada Na Todo.

Winnen?
Wil jij in aanmerking komen voor één van de vijf exemplaren van ’52 simpele manieren om armoede wereld uit te helpen’, stuur dan een mailtje naar webredactie@hivos.nl met je naam, adres en woonplaats onder de vermelding ‘prijsvraag – 52 simpele manieren’.

Meer weten?
Een bijbehorende website bij het boekje biedt per tip uitgebreidere informatie, adressen en ideeën hoe je deze 52 simpele tips in je eigen omgeving kunt toepassen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer