Wereldstemwijzer Tweede Kamer Verkiezingen

6 april, 2010

De Wereldstemwijzer geeft een stemadvies met een accent op de rol van Europa in de wereld. De stemtool is ontwikkeld door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in samenwerking met de NCDO, EEN en Partos. Bezoekers van de website krijgen naast een stemadvies ook achtergrondinformatie over Nederland en ontwikkelingssamenwerking.

Kies grenzeloos
Hivos hoopt dat een nieuwe regering blijft investeren in ontwikkelingssamenwerking. Lees in onderstaande bijlage over de inzet voor de verkiezingen van Hivos. Kies grenzeloos. Kies voor effectieve internationale samenwerking.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer