Wereldstemwijzer rond de Europese Verkiezingen

12 mei, 2009

 

De Wereldstemwijzer bevat naast de 30 stellingen van de gewone stemwijzer, 10 stellingen over internationale vraagstukken en ontwikkelingssamenwerking. Hierbij zullen de extra stellingen zich richten op de thema’s; vrede en veiligheid, klimaatverandering en duurzaamheid, handelsbeleid, migratie en ontwikkeling en beloften van de EU. De website van deze stemwijzer zal ook de activiteiten van Internationale Samenwerkingsorganisaties rond de verkiezingen verzamelen en interviews met diverse lijsttrekkers bevatten.

 

Hivos vindt het belangrijk dat thema’s als handelsbeleid en andere internationale vraagstukken binnen Europa onder de aandacht worden gebracht. De wereldstemwijzer is onder andere ontwikkeld door Partos en EEN, waar Hivos een partners van is.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer