Wereldstemwijzer rond de Europese Verkiezingen

12 mei, 2009

 

De Wereldstemwijzer bevat naast de 30 stellingen van de gewone stemwijzer, 10 stellingen over internationale vraagstukken en ontwikkelingssamenwerking. Hierbij zullen de extra stellingen zich richten op de thema’s; vrede en veiligheid, klimaatverandering en duurzaamheid, handelsbeleid, migratie en ontwikkeling en beloften van de EU. De website van deze stemwijzer zal ook de activiteiten van Internationale Samenwerkingsorganisaties rond de verkiezingen verzamelen en interviews met diverse lijsttrekkers bevatten.

 

Hivos vindt het belangrijk dat thema’s als handelsbeleid en andere internationale vraagstukken binnen Europa onder de aandacht worden gebracht. De wereldstemwijzer is onder andere ontwikkeld door Partos en EEN, waar Hivos een partners van is.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer