Wereldrecord verbroken tijdens Stand Up and Take Action

23 oktober, 2009

“Stand Up and Take Action” vond dit jaar voor de vierde keer plaats en wist zo’n 57 miljoen deelnemers meer in beweging te krijgen dan vorig jaar. In Nederland stonden ruim 23.000 mensen op tegen armoede. EEN organiseerde de Nederlandse ‘Stand Up and Take Action’, waaraan iedereen kon meedoen op www.EEN.nl. Ook deden onder meer kerken, scholen, Millennium Gemeenten, concertbezoekers mee met Stand Up and Take Action. Het wereldrecord van 173.045.325 miljoen burgers wordt komend jaar op belangrijke politieke momenten, zoals de klimaatconferentie in Kopenhagen, ingezet om druk uit te oefenen op wereldleiders om de Millenniumdoelen te halen.

Bekijk hier het Stand Up and Take Action moment op Humanisten bijEEN

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer