Wereldhumanismedag op 21 juni

16 juni, 2009

In een aantal korte films van het televisieprogramma Metropolis TV wordt op deze humanistische feestdag aandacht besteed aan mensen die geheel vanuit eigen kracht, onafhankelijk van overheid of andere machthebbers, een emancipatieproces in hun land in gang hebben gezet.

 

De mensen hebben met elkaar gemeen dat ze allen de regie over hun eigen leven willen houden en streven naar een rechtvaardige samenleving, waarin democratie en mensenrechten gelden voor iedereen.

 

Zo strijdt in China meneer Jiang tegen de verontreiniging van het milieu door de regering. Maar ook Bercan, Paul, Sopiato en Mabvuto nemen het heft in eigen handen. Onafhankelijk van overheid of andere machthebbers zetten zij een emancipatieproces in hun land in gang. De korte films, die gemaakt zijn door correspondenten van het VPRO programma Metropolis TV, worden op 20 en 21 juni op Nederland 2 uitgezonden.

De filmpjes zijn ook te zien via www.youtube.com/omroepHUMAN

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer