Wereldhumanismedag op 21 juni

8 juni, 2009

In een aantal korte films van het televisieprogramma Metropolis TV wordt op deze humanistische feestdag aandacht besteed aan mensen die geheel vanuit eigen kracht, onafhankelijk van overheid of andere machthebbers, een emancipatieproces in hun land in gang hebben gezet.

De mensen hebben met elkaar gemeen dat ze allen de regie over hun eigen leven willen houden en streven naar een rechtvaardige wereldsamenleving, waarin democratie en mensenrechten gelden voor iedereen.

Zo strijdt in China meneer Jiang tegen de verontreiniging van het milieu door de regering. Maar ook Bercan, Paul, Sopiato en Mabvuto nemen het heft in eigen handen. Onafhankelijk van overheid of andere machthebbers zetten zij een emancipatieproces in hun land in gang. De korte films, die gemaakt zijn door correspondenten van het VPRO programma Metropolis TV, worden op 20 en 21 juni op Nederland 2 uitgezonden.

De filmpjes zijn ook te zien via www.youtube.com/omroepHUMAN

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer