Website Metropolis genomineerd voor Prix Europa

16 september, 2009

Metropolis TV, dat de VPRO in samenwerking met Hivos maakt, werkt met jonge, getalenteerde correspondenten uit alle uithoeken van de wereld: van Berlijn tot Jakarta en van Kigali tot La Paz. Meer dan vijftig correspondenten over de hele wereld doen voor Metropolis TV verslag van verhalen uit hun wereld. Iedere week komt een ander thema aan bod. Zowel in Nederland als in het buitenland is het een succes.

Het tv-programma Metropolis TV is sinds april 2008 op de buis te zien. Het programma won in hetzelfde jaar meteen al de NPOX-prijs, een prijs van de publieke omroep voor vernieuwende programmamakers.

Hivos draagt met Metropolis bij aan de ontwikkeling van de zogenoemde citizen journalism, waarbij burgers worden aangemoedigd de journalistiek in te gaan. Dergelijke initiatieven kunnen de vrijheid van meningsuiting in een land bevorderen.

Vanaf maandag 21 september om 22.50 op Nederland 2 is er een extra lange aflevering te zien van Metropolis. In deze eerste, speciale uitzending van Metropolis volgen we Dong Bing, Maria, Andala en Nick: vier jonge mensen op verschillende continenten die besloten hebben om naar de grote stad te trekken.

Het nieuwe seizoen start op 9 oktober op Nederland 3. Iedere vrijdagavond om 23.50.

Bezoek de genomineerde website van Metropolis

Lees meer over de Prix Europa

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer