Wat doe jij vandaag uit?

10 oktober, 2011

Live te volgen Naast de landelijke energiemeter is vandaag (10:10) ook het energieverbruik op lokaal niveau zichtbaar gemaakt. Netbeheerder Liander heeft twee lokale elektriciteitsmeters, één in de wijk Hoofddorp Oost en één in het Muziektheater te Amsterdam. Zo is te zien wat voor invloed wij zelf kunnen hebben op het elektriciteitsverbruik in onze directe omgeving. De meters zijn live te volgen via www.watdoejijuit.nl.

Hivos is partner van 10:10, een baanbrekend initiatief om heel Nederland achter één idee te krijgen. 10:10 wil energiebesparing op een positieve en praktische manier benaderen. Wat doe jij uit? laat zien dat iedereen energie (en zo geld) kan besparen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer