Wat doe jij uit op 10 oktober?

8 september, 2011

10:10 wil energiebesparing op een positieve en praktische manier benaderen. Wat doe jij uit? laat zien dat iedereen energie (en zo geld) kan besparen. De website www.watdoejijuit.nl staat boordevol tips om energie te besparen, een lijst van de meest energieslurpende apparaten, acties van verschillende organisaties en meer. Ook geeft de website inspiratie door te laten zien wat anderen uit doen op 10 oktober. Met de online postermaker kan iedereen zelf het gezicht zijn van ‘Wat doe jij uit?’ en anderen inspireren. De posters worden doorgestuurd en hele teams maken al posters om bijvoorbeeld op het werk op te hangen.

Dit alles is ter inspiratie om op 10 oktober maximaal elektriciteit te besparen om zo gezamenlijk de nationale elektriciteitsmeter omlaag te brengen. Deze unieke meter wordt 10 oktober gelanceerd. Hiermee is voor het eerst live te zien wat er aan elektriciteit in Nederland wordt verbruikt.

SignaalDe actie ‘Wat doe jij uit?’ geeft de wereld een signaal: energiebesparing is noodzakelijk en mogelijk. Geen woorden maar daden: Het is goed voor het klimaat en, niet onbelangrijk, de portemonnee. Samen met partners, zoals Microsoft, Universiteit van Amsterdam en ASN Bank, daagt 10:10 heel Nederland uit om de nationale elektriciteitsmeter omlaag te brengen. 10:10 roept op: ‘Ga de uitdaging aan, bezoek de website watdoejijuit.nl en laat weten wat jij uit doet!’. Want heel Nederland zet toch iets uit op 10 oktober?!

Lees ook