Vrouwen essentieel voor vrede in Syrië

24 september, 2013

In de frontlinieDe vrouwendelegatie wil dat vrouwen volledig meebeslissen over de toekomst van Syrië. Alleen als vrouwen vanaf het begin in het politieke proces betrokken zijn, kunnen respect voor mensenrechten en gelijkheid worden gewaarborgd. Tijdens de bijeenkomst zullen de deelnemers uit Syrië en Egypte hun specifieke eisen formuleren, vooral waar het gaat om een actieve rol van vrouwen in het vredesproces.

MinistersMinister Timmermans en de minster van Buitenlandse Zaken van Marokko Saad Eddine Elothmani trappen de bijeenkomst af met inleidende verklaringen, gevolgd door een paneldiscussie geleid door BBC-correspondent Kim Ghattas.
 
PanelledenPanelleden zijn onder andere Fatma al-Khafagy (Ombudsman, Egypte), Oscar Fernández-Taranco (ASG DPA) en een vertegenwoordiger van de delegatie van de Syrische vrouwen: Bassma Kodmani (Syrian Women’s Network).
 
Phumzile Mlambo-Ngcuka (uitvoerend directeur van UN Women) sluit de paneldiscussie af.

foto: cc some rights reserved by .accidentalist.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer