Vrè om mè ege te zèn!

31 augustus, 2011

Maatschappelijke acceptatie van seksuele minderheden lijkt verder weg dan ooit. Vervolging van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, bi- en transseksuelen neemt wereldwijd niet af maar toe. Door opkomend conservatisme en fundamentalisme zijn homo’s steeds vaker doelwit van agressie.

Ontwikkelingsorganisatie Hivos vindt dat mensen overal ter wereld moeten kunnen zijn wie ze zijn, geeft Hivos samen met lokale partnerorganisaties homo’s en lesbiennes een stem. Zodat zij sterker staan om een vuist te maken tegen regimes die hun rechten negeren of homohaat aanwakkeren. 

Tijdens The Hague Pride is er een uitgebreide Pink Market verspreid over het Lange Voorhout.

Afbeelding en shirt ontworpen door Haagse Harry

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer