VPRO Tiger Award enorme opsteker voor filmsector Midden-Amerika

9 februari, 2010

Hivos ondersteunt onafhankelijke en vernieuwende initiatieven van kunstenaars en culturele organisaties in ontwikkelingslanden. Vernieuwende films, zoals ‘Agua fría de mar’, zorgen voor een klimaat waarin ideeën vrijelijk uitgewisseld worden en er ruimte is voor verbeelding en creativiteit. Zo kunnen mensen met elkaar in dialoog gaan en samen nieuwe toekomstperspectieven creëren.

Het filmfonds Cinergia werd opgericht in 2004 op initiatief van Hivos. Het fonds leverde de afgelopen 6 jaar een bijdrage aan de productie van 100 films van regionale filmmakers. Ook is het fonds succesvol in de internationale distributie van films, het organiseren van audiovisuele trainingen en het ondersteunen van jonge filmmakers en –producenten.

‘Agua fría de mar’ is gemaakt door Paz Fábrega uit Costa Rica. De film laat de mysterieuze relatie tussen een vrouw en een jong meisje zien in Costa Rica. Paz Fábrega (1979) studeerde fotografie en journalistiek voordat ze naar de London Film School ging. Ze maakte eerder twee korte films: Temporal (2006) en Cuilos (2008).

Meer info:
> Hivos investeert in kunst & cultuur
> Winnaars VPRO Tiger Awards 2010
> Interview met Paz Fábrega over Agua fría de mar
> Website van filmfonds Cinergia (Spaans)

Lees ook