Voor een nieuwe generatie kritische consumenten

7 februari, 2012

Wat wij hier consumeren heeft veel invloed op de landen waar onze producten vandaan komen. Maar uit een recent onderzoek van de Wageningen University blijkt dat jongeren weinig geïnteresseerd zijn in de herkomst van hun voedsel. Toch vinden ze duurzaamheid en eerlijke handel wel belangrijk. En dragen ze liever niet bij aan kinderarbeid of  uitbuiting. De koppeling tussen het eigen consumptiepatroon en de problemen die de productie veroorzaakt wordt niet gemaakt.

Duurzaam consumerenDaar gaat ‘Duurzaam consumeren: ook dat kun je leren’ verandering in brengen. Door werkcolleges op hogescholen en universiteiten worden studenten gestimuleerd om kritisch en bewuster te gaan consumeren. Het project richt zich op specifieke voedselgroepen: cacao, kruiden en fruit. De studenten gaan ook op werkbezoek bij bedrijven en leggen contact met de producenten aan de andere kant van de wereld. Zo zien ze direct wat er  komt kijken bij het productieproces van hun voedsel. En worden ze de nieuwe generatie kritische consumenten die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Het project start met een werkconferentie op 9 februari 2012 in het Felix Meritis. In de zomer van 2012 wordt het project afgesloten met een eindconferentie.

 

foto: Jessica Mullen

Lees ook