Voor de fairtrade valentijnsroos

14 februari, 2013

Er zijn genoeg verhalen van vrouwen in de bloementeelt over de slechte arbeidsomstandigheden. Zij kunnen zich niet altijd bekend maken – uit angst hun baan te verliezen. Daarom hebben wij vijf verhalen uitgekozen die staan voor de problemen in de bloemenindustrie.  Het zijn de verhalen van Kisima, Muna, Fatima, Mary en Johanna.  Topfotografen maakten er prachtige beelden bij.

Eerlijke bloemen De verhalen laten zien dat verandering nodig is – ook in de bloemenindustrie zouden we moeten kunnen kiezen voor fair trade bloemen.

Want eerlijke bloemen dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden. Maar op  dit moment zijn keurmerken niet of nauwelijks zichtbaar in de winkel.  Hivos wil daar verandering in brengen en het aanbod van eerlijke bloemen  op de Nederlandse markt vergroten. Dat kan niet zonder de consument. We  willen laten zien dat er wel vraag is naar eerlijke bloemen. Pas dan  komt de bloemenindustrie in actie.

Jij wilt toch ook eerlijke bloemen kunnen kopen? Teken hier de petitie!

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer