Voedselprijzen gevaarlijk hoog

6 januari, 2011

De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is bezorgd. Terwijl de vraag naar voedsel wereldwijd stijgt –vooral in India en China wordt meer geconsumeerd- blijft het aanbod achter. Tegenvallende oogsten in Argentinië en onzekerheid over de gevolgen van de vroege vorstinval in Europa en overstromingen in Australië maken de situatie nog zorgelijker.

Crisisjaar
De voedselindex van de FAO, waarin 55 producten zijn opgenomen, is in december gestegen naar 214,7. Het oude record dateert van 2008. Anders dan in dat crisisjaar zijn nu nog weinig voedselrellen uitgebroken. Die worden vaak veroorzaakt door zeer snelle prijsstijgingen; de huidige hoge prijs werd geleidelijker bereikt dan in 2008.

Bron: Trouw, Volkskrant

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer