Vernieuwde website wil bijdragen aan minder armoede

11 juni, 2009

 

Hiermee komt het NPM tegemoet aan de moderniseringsagenda van minister Koenders. Die kondigde half april aan dat ontwikkelingsorganisaties meer moeten samenwerken in ontwikkelingslanden. Dat is belangrijk om de effectiviteit van de hulp te vergroten.

Maar ook activiteiten in Nederland blijven essentieel: “Het klimaatprobleem, de conflicten en de gevolgen van de financiële en economische crisis vragen om burgers die betrokken zijn bij wereldwijde vraagstukken. Of het nu gaat om het kopen van eerlijke koffie of bewuster omgaan met energie. Ik wil gewone burgers en jongeren veel meer betrekken bij het beleid”, aldus minister Koenders.

Het NPM ontwikkelde de EENshop op EEN.nl. Dit onder het motto ‘Wat is er nou leuker dan shoppen? Shoppen voor het goede doel!’. Alle producten in de EENshop zijn gelinkt aan één van de acht Millenniumdoelen, waardoor de bezoeker direct ziet aan welk Millenniumdoel hij of zij bijdraagt. Zo is het mogelijk om petities te ondertekenen, fairtrade producten te kopen en mee te doen aan acties.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer