Vernieuwde website wil bijdragen aan minder armoede

11 juni, 2009

 

Hiermee komt het NPM tegemoet aan de moderniseringsagenda van minister Koenders. Die kondigde half april aan dat ontwikkelingsorganisaties meer moeten samenwerken in ontwikkelingslanden. Dat is belangrijk om de effectiviteit van de hulp te vergroten.

Maar ook activiteiten in Nederland blijven essentieel: “Het klimaatprobleem, de conflicten en de gevolgen van de financiële en economische crisis vragen om burgers die betrokken zijn bij wereldwijde vraagstukken. Of het nu gaat om het kopen van eerlijke koffie of bewuster omgaan met energie. Ik wil gewone burgers en jongeren veel meer betrekken bij het beleid”, aldus minister Koenders.

Het NPM ontwikkelde de EENshop op EEN.nl. Dit onder het motto ‘Wat is er nou leuker dan shoppen? Shoppen voor het goede doel!’. Alle producten in de EENshop zijn gelinkt aan één van de acht Millenniumdoelen, waardoor de bezoeker direct ziet aan welk Millenniumdoel hij of zij bijdraagt. Zo is het mogelijk om petities te ondertekenen, fairtrade producten te kopen en mee te doen aan acties.

Lees ook