Verlichting in Zimbabwe

8 mei, 2009

 

Het cultureel festival beleefde een spetterende opening met een show getiteld ‘Out of darkness, a rite of passage’. Hierin werden rituelen uitgebeeld, zoals een duivelsuitdrijving en een healing. Dit had alles te maken met ‘verlichting’, het thema van dit jaar. Hiermee wordt het bereiken van grotere kennis en inzicht bedoeld. Iets waar het festival volgens de organisatie al tien jaar aan bijdraagt.

 

Verder konden bezoekers genieten van een optreden van de Zimbabwaan Jonathan Khumbulani Nkala, die vertelt over zijn belevenissen tijdens een reis van Kweke, een dorp in Zimbabwe, naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Zijn relaas bevatte niet alleen humoristische anekdotes maar Nkala maakte het publiek ook deelgenoot van zijn overpeinzingen over het leven en het nastreven van je dromen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer