Verkiezingskoorts in Oeganda

17 februari, 2011

Hivos steunt Oegandese organisaties die onder de naam CEW-IT de verkiezingen monitoren. Op de website Uganda Watch 2011 kunnen burgers, dankzij slimme ICT oplossingen, misstanden per sms of via het web melden. Hierdoor kan de hele wereld live meekijken met de verkiezingen.

Tamme Hansma is Oost Afrika specialist voor Hivos. Hij beschrijft in zijn blog hoe Oegandese en internationale waarnemers samenwerken om het verloop van de verkiezingen in de gaten te houden.

Worden tegenstanders zwart gemaakt? Wordt er geld of goederen aan kiezers gegeven? Zijn er geen knokploegen aanwezig? Vragen die in Oeganda realiteit zijn, maar bij de provinciale statenverkiezingen in Nederland niet aan de orde komen.

Blogs Tamme:

Met de gele rijders naar de overwinning

Verkiezingen in Oeganda

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer