Verenigde Naties veroordelen de arrestatie van Syrische activisten

21 februari, 2012

“De arrestatie van deze personen, waaronder prominente verdedigers van mensenrechten, toont het zeer alarmerende en terugkerende patroon van willekeurige detentie in Syrië sinds maart 2011. Detentie zonder wettelijke basis zou nooit gebruikt mogen worden als repressiemiddel,” zegt onafhankelijk deskundige Hadji Malick Sow in de verklaring.

Lees meer over de persverklaring op de UN News Centre.

Ook Catherine Ashton van de Europese Unie heeft zich in een verklaring uitgesproken tegen de arrestaties van de mensenrechtenactivisten van het Syrian Centre for Media and Freedom of Expression.

Vrijdag zijn er ook in Nederland kamervragen gesteld over de inval en de arrestaties aan minister van Buitenlandse zaken Rosenthal. Alexander Pechthold en Frans Timmermans vroegen de minister onder andere of hij de Syrische ambassadeur op de arrestaties zou aanspreken.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer