Verbod op vervuild melkpoeder dankzij Tanzania Media Fund

4 september, 2009

In de serie toonde de journaliste aan dat het melkpoeder giftige stoffen bevatte. Ondanks het feit dat veel kinderen er ziek van werden, mocht het melkpoeder wel verkocht blijven worden. Daar heeft de TFDA nu een einde aan gemaakt. Deze serie is een duidelijk voorbeeld van wat kritische en onafhankelijke media kunnen bereiken. Bovendien is dit ook een goed voorbeeld hoe journalisten in Tanzania hun rol van ‘watchdog’ kunnen vervullen.

Maar het TMF boekt nog meer successen. In de eerste helft van 2009 hebben 62 journalisten een bijdrage ontvangen om onderzoeks- en publieksjournalistiek uit te voeren. Dit heeft geleid tot 72 gepubliceerde artikelen voor de printmedia, radio en tv-producties. De onderwerpen van de nieuwsitems variëren. Al zijn de drie belangrijkste onderwerpen; gezondheidszorg, onderwijs en landbouw.

Het TMF wordt beheerd door Hivos met geld van vijf bilaterale donoren. Het fonds wil onder meer onderzoeksjournalistiek in Tanzania bevorderen en tegelijkertijd de kwaliteit verbeteren. Daarnaast geeft het TMF ook structurele steun aan mediaorganisaties, zoals het AJAAT, een organisatie van HIV/AIDS journalisten.

Lees hier meer over het Tanzania Media Fund

Lees ook