Vagina monologen in Afrika

20 maart, 2013

De acteurs van ‘Arts Canvas’ voerden een versie van De Vagina Monologen uit geschreven door de Amerikaanse toneelschrijver Eve Ensler. In De Vagina Monologen bespreken vrouwen steeds een ander aspect van hun vrouwelijkheid zoals seks, liefde, menstruatie, orgasme en bevallen maar ook verkrachting. Een terugkerend thema is de vagina als belichaming van individualiteit en vrouwelijke kracht. Het stuk is een aanklacht tegen seksueel geweld en mishandeling van vrouwen en meisjes en roept vrouwen op trotser te zijn op hun vagina en daarmee op zichzelf.

One Billion RisingHivos investeert in innovatieve programma’s die de rechten van vrouwen, met inbegrip van seksuele en reproductieve rechten, bevorderen. De productie maakte deel uit van een aantal evenementen dat wereldwijd plaatsvindt als onderdeel van de "One Billion Rising" Campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Vrouwen voor vrouwenDe opbrengst van De Vagina Monologen gaat naar het in Nairobi gevestigde Women’s Rights Awareness Programme. Deze NGO biedt onderdak aan misbruikte en verkrachte vrouwen en hun kinderen. Daarnaast staat WRAP vrouwen (en mannen) bij met rechtsbijstand, alternatieve accommodatie, traumaverwerking, huwelijkstherapie en re-integratie.

Foto: All rights reserved, Stella Wairimu Chege

Lees ook