Vacature: Fondsenwerver particuliere donateurs

Wil je meebouwen aan een beweging van duizenden betrokken donateurs in Nederland en bijdragen aan eerlijke, inclusieve en duurzame samenlevingen wereldwijd? Kom dan Hivos versterken als onze nieuwe fondsenwerver.

Regio: Nederland
Kantoor: Hivos Global Office in Den Haag
Uren: 32
Reageren: uiterlijk 7 juni 2021

Positie binnen Hivos

Particuliere donateurs in Nederland leveren een belangrijke bijdrage aan ons werk en we zijn dankbaar voor hun steun. We werven doorlopend nieuwe donateurs, willen met hen een duurzame relatie opbouwen en ze zo lang mogelijk betrokken houden. Deze nieuwe positie versterkt de capaciteit van ons team zodat we onze ambitieuze groeidoelstelling kunnen waarmaken.

De fondsenwerver is een mid-level positie en rapporteert aan de senior fondsenwerver.

Doel van de functie

Als fondsenwerver focus je op het werven en behouden van nieuwe donateurs. Daarin ben je het eerste aanspreekpunt voor onder andere face-to-face wervingsbureaus. Je houdt de resultaten scherp in de gaten en bent niet bang om het bureau hierop aan te spreken. Je zorgt ervoor dat de bureaus over de juist input en middelen beschikken en je weet het werversteam zo te motiveren dat ze voor Hivos een stapje extra zetten.

Je zorgt ervoor dat het welkomsttraject voor nieuwe donateurs goed verloopt en bedenkt steeds hoe dit nog beter kan. Samen met de communicatie-adviseur help je mee bij de organisatie van donateursevenementen. Indien nodig beantwoord je ook vragen van donateurs. Omdat we een klein team zijn, ben je ook regelmatig betrokken bij het ontwikkelen van andere fondsenwervende campagnes.

Jouw profiel

  • Minimaal drie jaar professionele werkervaring in particuliere fondsenwerving bij een goed doel of wervingsbureau
  • Minimaal een HBO werk- en denkniveau
  • Een opleiding in de richting marketing, commerciële economie of communicatie
  • Enthousiast, ondernemend en vol goede ideeën
  • Een scherp oog voor resultaten en hoe deze te verbeteren
  • Goed georganiseerd en in staat om vooruit te plannen
  • Ervaring met het werken met een database
  • Een aansprekende en overtuigende communicatiestijl
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en bij voorkeur ook Engels
  • Persoonlijke binding met de waarden en het werk van Hivos

Dit bieden we

Een inspirerende werkomgeving binnen een waarden gedreven, internationale organisatie met betrokken collega’s. Het bruto salaris ligt tussen de € 2.905 en € 4.860 afhankelijk van de ervaring. Reiskosten worden vergoed volgens de regelementen van Hivos en we bieden deelname aan het pensioenfonds. Je hebt de mogelijkheid thuiswerken af te wisselen met werken in onze moderne kantoor in hartje Den Haag.

Over Hivos

Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen strijden we voor gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen, en verzetten we ons tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, journalisten, ondernemers, kunstenaars en innovatieve organisaties in meer dan veertig landen. Zij hebben de originele ideeën en het lef ze uit te voeren, wij ondersteunen hen met kennis, contacten, geld en bescherming. Zo komen we samen op voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Hoe kun je reageren?

Stuur uiterlijk 7 juni 2021 je motivatie en cv naar jobs@hivos.nl met referentiecode: 500-12.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jeroen van Aken, senior fondsenwerver via jaken@hivos.org.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.