Uitzending Metropolis TV over polygamie gezien?

6 april, 2010

Metropolis TV
Ontwikkelingsorganisatie Hivos en de VPRO maken met Metropolis TV een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s – op een persoonlijke manier verslag van de kleine en grote gebeurtenissen in hun land.

Uitzending Metropolis TV Polygamie

Nieuw in 2010
Dit seizoen zal presentator Stef Biemans ook Nederland laten zien om ons land met de rest van de wereld te vergelijken. Het programma wordt dit jaar op zaterdagavond om 20:30 uur op Nederland 3 uitgezonden.De vernieuwde website vormt de basis van het programma. Hier staan alle wereldwijd geproduceerde video bijdragen. Bovendien treft u hier ook achtergrondinformatie bij zowel de thema’s als de landen die in het netwerk zijn vertegenwoordigd.

Internationaal bereik
De VPRO produceert het televisieprogramma in eerste instantie voor een Nederlands publiek. Dankzij de bijdrage van Hivos kan de VPRO de volledige inhoud van de website en de video’s tweetalig aanbieden (Nederlands/Engels). In 2009 waren de uitzendingen ook in andere landen te zien, zoals Nicaragua en Irak. Het programma wisselt lichtere thema’s – zware jongens, nieuwsjagers, girlpower, reisverleiders, probleemwijken – af met zwaardere, meer journalistieke thema’s zoals gevangenissen en homoseksualiteit.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer