Tweede Global Innovation Competition van start

18 september, 2014

Making All Voices Count is een wereldwijd programma dat initiatieven ondersteunt die er voor zorgen dat overheden transparanter werken, meer verantwoording afleggen en beter presteren. Via deze competitie zoekt het programma nieuwe ideeën om de relatie tussen burgers en overheid te verbeteren in Ghana, Zuid-Afrika, Kenia, Indonesië, de Filipijnen, Liberia, Tanzania, Bangladesh, Pakistan, Mozambique, Oeganda en Nigeria. Deelnemers maken kans op £ 300.000 prijzengeld en begeleiding van experts bij hun projecten.

Daudi Were, Innovations Director bij Making All Voices Count, heeft een handig advies voor de deelnemers die zich dit jaar inschrijven: “Denk groots, denk radicaal, kijk met een andere blik naar oude problemen en luister naar verhalen die grotendeels onverteld zijn gebleven. Wij zoeken naar buitenbeentjes, dwarsliggers en rebellen.”

De eerste editie van de Global Innovation Competition telde 250 deelnemers en 60.000 mensen brachten hun stem uit. Het Pakistaanse overheidsproject Bahawalpur Service Delivery Unit (BSDU) sleepte op 3 april 2014 de belangrijkste prijs in de wacht.
 
Making All Voices CountMaking All Voices Count wordt mogelijk gemaakt door het Britse Department for International Development (DFID), U.S. Agency for International Development (USAID), Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), Open Society Foundations (OSF) en Omidyar Network (ON), en wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Hivos (leidende organisatie), the Institute of Development Studies (IDS) en Ushahidi.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer