Tien jaar ArtBags; tien jaar aidsbestrijding

30 november, 2011

De ArtBag is vanaf 26 november -zolang de voorraad strekt- voor € 5 onder andere verkrijgbaar op www.stopaidsnow.nl en bij alle vestigingen van de V&D, Bijenkorf, Bruna, Dirk, Bas en Digros en Wereldwinkels.

AidsprojectenDe ArtBag van STOP AIDS NOW! bestaat tien jaar! In die tijd zijn er  ruim 640.000 exemplaren verkocht. Met de opbrengst hiervan heeft STOP  AIDS NOW! vele aidsprojecten kunnen financieren en vele levens kunnen  redden. Met de opbrengst van elke ArtBag kan  STOP AIDS NOW! onder andere een schoolklas voorlichten over aids en  zorgen dat een kind zonder hiv wordt geboren.

STOP AIDS NOW! bestrijdt aids in ontwikkelingslanden en is een  samenwerkingsverband van het Aids Fonds, Hivos, ICCO, Cordaid Memisa en  Oxfam Novib;

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer