Responsive image

The Wedding Ring

Een jonge vrouw voert met vriendinnen gesprekken over sensualiteit en taboes in deze prachtig vormgegeven liefdesbrief aan leefgewoontes in de Sahel. Een verfijnde film van elegante eenvoud, met een vleugje mystiek en oog voor de schitterende kleding en gebruiken van de Songhay, bewoners van Zuid-Niger.
Tiyaa, een mooie jonge vrouw uit een aristocratische familie, keert na een studie in Parijs terug naar haar geboorteplek, het sultanaat Zinder in Niger. Al snel merken vriendinnen en tantes dat er een schaduw van verdriet over haar hangt. Ze heeft in Parijs haar geliefde moeten achterlaten en loopt nu met haar ziel onder de arm. Tijdens een consult bij een zimma, een wijze oude man, krijgt ze het advies om te wachten op de nieuwe maan om een liefdesritueel uit te voeren.
Tot die tijd wandelt ze door de gemeenschap, om gesprekken te voeren met vrouwen van alle leeftijden, die haar inzicht bieden in hun liefdesleven en sensualiteit, taboes en cultureel bepaalde codes, met een vleugje mystiek. The Wedding Ring is ook een lyrische liefdesbrief aan de traditionele leefgewoontes van de Sahel, met veel oog voor de schitterende kleding en een elegante production-design.

Bron: IFFR.com
Copyright: The Wedding Ring