The Art of Revolution; Tunisia, Egypt, whats next?

2 februari, 2011

Wereldleiders worstelen openlijk met het herzien van hun beleid en strategieën ten aanzien van de razendsnelle veranderingen binnen de islamitische wereld. Kranten, televisieprogramma’s, blogs en tweets buitelen over elkaar heen met de laatste scoops en het heetste nieuws. Zowel in de politiek als de media wordt verrast gereageerd op de huidige ontwikkelingen in Noord Afrika en het Midden Oosten. Echter, in de artscene in zowel Tunesië als Egypte voeren kunstenaars en andere artiesten door middel van hun werk al jarenlang oppositie tegen het regime!

Gasten en artiesten
Wij presenteren een avond vol film, hip hop, theater, blogs, skype en discussie. Met: Hassouna Mansoura (filmcriticus ), Sabri Saad El Haamus (artistiek leider theatergroep DNA), Amiad Bajazy (activist), Petra Stienen (auteur van ‘Dromen van een Arabische Lente’), Sami ben Gharbia (digitaal activist) en vele anderen. Houd onze website in de gaten voor een update van gasten en artiesten.

Kaarten zijn te koop via de website van de Balie, telefonisch te reserveren op werkdagen tussen 16.00 en 17.00 via tel.nr. 020-5535100 of aan de deur te koop. De kassa is alleen geopend bij programma’s waarbij kaartverkoop plaatsvindt. De kassa is dan anderhalf uur voor aanvang geopend. Gereserveerde kaarten moeten drie kwartier voor aanvang opgehaald zijn, daarna vervalt uw reservering.

Dit programma is een coproductie van De Balie, SICA, Hivos, IKV Pax Christi/PAX it, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Neil van der Linden en Hassouna Mansoura (concept).

Woensdag 9 februari 2011, 20.00- 22.00 in De Balie, Amsterdam
7 euro / 5 euro (korting)
Voertaal: Engels

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer