The age of stupid: theres still time to not be stupid

23 september, 2009

Zo reden er speciaal voor de première twee trams op groene stroom vanaf het Centraal Station in Amsterdam. De gasten arriveerden groen-gedast, groen-gesokt of groen-gejurkt bij Tuschinski. De één in de groene tram en de ander weer in een elektrische sportwagen.

Voordat de gasten Tuschinski betraden, konden zij eerst een afgedankt elektrisch apparaat inleveren bij een grote recyclecontainer. Alle CO2-uitstoot die werd veroorzaakt door het evenement, werd gecompenseerd door het Klimaatfonds van Hivos. Vragen van gasten konden beantwoorden door medewerkers die bij de Hivos-stand aanwezig waren.

Na de vertoning van de film bleef het opvallend stil in de zaal. Hivos-directeur Manuela Monteiro doorbrak de stilte met een speech waarin ze opriep actie te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld door te compenseren via het Hivos Klimaatfonds, zodat wereldwijd mensen een menselijk bestaan kunnen leiden.

Vanuit één van de stoelen in de zaal vatte een bezoeker het op Twitter de avond kort en bondig samen: @tuschinski première of The age of stupid: there’s still time to not be stupid! Er is geen tijd meer om het klimaat te negeren!

Weten waar The Age of Stupid over gaat? Lees dan hier verder

Ga hier naar de officiële website van The Age of Stupid

Meer informatie over het Hivos Klimaatfonds

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer