The age of stupid: theres still time to not be stupid

23 september, 2009

Zo reden er speciaal voor de première twee trams op groene stroom vanaf het Centraal Station in Amsterdam. De gasten arriveerden groen-gedast, groen-gesokt of groen-gejurkt bij Tuschinski. De één in de groene tram en de ander weer in een elektrische sportwagen.

Voordat de gasten Tuschinski betraden, konden zij eerst een afgedankt elektrisch apparaat inleveren bij een grote recyclecontainer. Alle CO2-uitstoot die werd veroorzaakt door het evenement, werd gecompenseerd door het Klimaatfonds van Hivos. Vragen van gasten konden beantwoorden door medewerkers die bij de Hivos-stand aanwezig waren.

Na de vertoning van de film bleef het opvallend stil in de zaal. Hivos-directeur Manuela Monteiro doorbrak de stilte met een speech waarin ze opriep actie te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld door te compenseren via het Hivos Klimaatfonds, zodat wereldwijd mensen een menselijk bestaan kunnen leiden.

Vanuit één van de stoelen in de zaal vatte een bezoeker het op Twitter de avond kort en bondig samen: @tuschinski première of The age of stupid: there’s still time to not be stupid! Er is geen tijd meer om het klimaat te negeren!

Weten waar The Age of Stupid over gaat? Lees dan hier verder

Ga hier naar de officiële website van The Age of Stupid

Meer informatie over het Hivos Klimaatfonds

Lees ook