Tegel voor Metropolis mooie blijk van erkenning

12 april, 2011

Hivos is als partner van Metropolis erg blij met deze blijk van erkenning. De jury merkt op dat Metropolis ‘het bijzondere resultaat is van samenwerking tussen een omroep en een ontwikkelingsorganisatie.’

Loe Schout, hoofd Cultuur, ICT en Media bij ontwikkelingsorganisatie Hivos en mede initiator van Metropolis: “Wereldwijd werkt Metropolis inmiddels met zo’n zeventig lokale correspondenten. Erg leuk dat hun boodschap via de website inmiddels gretig aftrek vindt.”

De Nederlandse Vereniging van Journalisten reikt de prestigieuze prijs jaarlijks uit aan de beste journalistieke producties van het vorige jaar. Metropolis scoorde in de categorie ‘online’. De Tegel krijgt een mooie plek op de Metropolis redactie!

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer