Syrische Hivos partner Mazen Darwish wint mensenrechtenprijs

25 november, 2011

Met deze prijs krijgt de Syriër erkenning voor zijn werk als journalist en mensenrechtenactivist. Darwish zet zich al vele jaren in voor mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in Syrië. Hij is medeoprichter en directeur van het centrum voor mediavrijheid. Vanwege een reisverbod kan hij de prijs zelf niet in ontvangst nemen. Darwish heeft sinds 2007 een reisverbod en is meermaals gearresteerd, de laatste keer in maart 2011. 

Snijvlak Sinds 2010 steunt Hivos SCM, dat opereert op het snijvlak van mensenrechten en vrije media, onder extreem moeilijke omstandigheden. De groep bestaat uit moedige vrijwilligers, professionals op verschillende terreinen, die zich hebben verenigd in een open-minded, progressieve organisatie.

Met de Roland Berger Human Dignity Award eert de Duitse Roland Berger stichting individuen en organisaties van over de hele wereld die zichzelf toeleggen op protest tegen mensenrechtenschendingen. De prijs van 1 miljoen euro is bedoeld om hun zaak verder te helpen.

Hivos is trots op de eervolle erkenning voor haar Syrische partnerorganisatie en diens directeur.

 

Foto copyright Flickr User Rusty Sherrif

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer