Syrische Hivos partner Mazen Darwish wint mensenrechtenprijs

25 november, 2011

Met deze prijs krijgt de Syriër erkenning voor zijn werk als journalist en mensenrechtenactivist. Darwish zet zich al vele jaren in voor mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in Syrië. Hij is medeoprichter en directeur van het centrum voor mediavrijheid. Vanwege een reisverbod kan hij de prijs zelf niet in ontvangst nemen. Darwish heeft sinds 2007 een reisverbod en is meermaals gearresteerd, de laatste keer in maart 2011. 

Snijvlak Sinds 2010 steunt Hivos SCM, dat opereert op het snijvlak van mensenrechten en vrije media, onder extreem moeilijke omstandigheden. De groep bestaat uit moedige vrijwilligers, professionals op verschillende terreinen, die zich hebben verenigd in een open-minded, progressieve organisatie.

Met de Roland Berger Human Dignity Award eert de Duitse Roland Berger stichting individuen en organisaties van over de hele wereld die zichzelf toeleggen op protest tegen mensenrechtenschendingen. De prijs van 1 miljoen euro is bedoeld om hun zaak verder te helpen.

Hivos is trots op de eervolle erkenning voor haar Syrische partnerorganisatie en diens directeur.

 

Foto copyright Flickr User Rusty Sherrif

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer