Syrische Hivos partner gearresteerd

6 december, 2011

Razan Ghazzawi werd op 4 december 2011 gearresteerd bij de grensovergang tussen Syrië en Jordanië, terwijl ze op weg was naar Amman om namens SCM deel te nemen aan het Forum of Defenders of Media Freedom in the Arab World. SCM en Hivos veroordelen de arrestatie en detentie van Razan Ghazzawi en roepen op tot haar onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Hivos ondersteunt SCM vanaf medio 2010, omdat het centrum relevant werk verricht en opereert op het snijvlak van mensenrechten en vrije media, onder extreme moeilijke omstandigheden. De groep bestaat uit moedige vrijwilligers, professionals op verschillende terreinen, die zich hebben verenigd in een open-minded, progressieve organisatie.

Meer informatie:Syrian Centre for Media and Freedom of Expression  (SCM)
Statement by human rights activists and defenders
Facebook page "Free Razan Ghazzawi
Her personal blog Razabiyyat

Twitter: #freerazan

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer